Zwolse bloemen fleuren binnenstad op met blauw en wit

Normal bloemen
Afbeelding: Gemeente Zwolle

Deze week zijn de eerste manden met een Zwols bloemenmengsel opgehangen nabij de Sassenpoort. De hangende manden zijn gevuld met blauwe en witte bloemen, aangevuld met een vleug oranje vanwege 75 jaar vrijheid. Het Zwolse bloemenmengsel trekt niet alleen de aandacht van bezoekers, maar ook van bijen en andere insecten die het steeds moeilijker hebben in ons land.

Het Zwollefonds begon drie jaar geleden met het opfleuren van de binnenstad met hanging baskets met kleurrijke bloemen, in aanvulling op de grote bakken met zomerbloeiende planten die de gemeente sinds jaar en dag verzorgt in de binnenstad en winkelcentra in de wijken.

Vorig jaar zijn het Zwollefonds, tuinontwerper Harry Pierik en de gemeente om tafel gegaan met de leverancier van de manden om te zoeken naar een meer Zwolse uitstraling van de bloemen in de binnenstad. Samen wilden ze meer eenheid in de verschillende bloembakken brengen en tegelijk iets doen voor de biodiversiteit door soorten te kiezen die bijen en andere insecten trekken.

Er is gekozen om dit jaar te starten met een proef met de hangende manden rondom de Sassenpoort. Die hebben een meer natuurlijke beplanting gekregen met veel blauw en wit bloeiende bloemen. Harry Pierik heeft samen met leverancier Flower en Shower de bloemen uitgekozen. Vanwege 75 jaar vrijheid zijn er dit jaar ook oranje bloemen aan toegevoegd.

Wethouder William Dogger: “Een mooie samenwerking van de Zwolse ondernemers met de leverancier en plaatselijke tuinontwerper, met als resultaat een echt Zwolse bloemenpracht die ook nog eens goed is voor de biodiversiteit in onze stad! Als dit goed uitpakt dan gaan we volgend jaar ook de bloembakken van de gemeente met dit Zwolse mengsel inplanten."

Adverteren op BlauwvingerNieuws.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BlauwvingerNieuws.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zwolle
10:45

18° C

Zwaarbewolkt

1.91 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief