Zwolle viert 24 uur lang de Hanze met bruisend cultureel programma

7 maanden geleden gepubliceerd

Op 14 en 15 oktober wordt de Hanze gevierd in Zwolle met een 24 uur durend cultureel feest. Vanaf 12:00 uur op zaterdag tot 12:00 uur op zondag bruist de stad met meer dan 35 Hanze-gerelateerde evenementen en activiteiten.

Een culturele belevenis

Het evenement, 24 uur Hanze, biedt een breed scala aan activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van een ambient experience op het panoramadak van Academiehuis de Grote Kerk, lezergamen in de Stadkamer, en een Museum by Night speurtocht bij Museum Anno. Andere activiteiten zijn onder andere een Biecht in de Nacht bij Taboe, een interactieve DJ-set bij Museum de Fundatie, een muzikale reis met LUX in Hedon en een tijdelijke editie van het typfestival Totaal Getikt bij Eureka.

Op zoek naar de Hanze

Tijdens het evenement wordt er ook een spectaculaire vossenjacht georganiseerd. In deze Hanze Jacht krijgen deelnemers 24 uur de tijd om zoveel mogelijk “Hanzen” te spotten, verspreid over de stad. Het doel is om minimaal 9 handtekeningen te verzamelen, als symbolische herleving van het Hanzeverbond dat bijna 1000 jaar geleden door de Hanzesteden werd ondertekend. Het startschot voor de jacht wordt op zaterdag 14 oktober om 12.00 uur gegeven op het Rodetorenplein.

Hanzejaar 2023

Het evenement maakt deel uit van de vieringen van het Hanzejaar 2023. Op 14 oktober vieren negen Hanzesteden in Nederland 24 uur lang de Hanze, met cultuur als verbindend element.

Als hoogtepunt zijn de meeste musea op 14 oktober ‘s avonds exclusief geopend voor deze bijzondere gelegenheid. Bezoekers kunnen zo plekken ontdekken waar ze normaal alleen overdag kunnen komen.

De initiatiefnemers van 24 uur Hanze Zwolle hopen met dit evenement een onvergetelijke ervaring te creëren voor zowel inwoners als bezoekers van de stad.