Wethouder Ed Anker voorziet nieuw laadstation voor de bussen symbolisch van een groen dak

Normal unnamed  1
Afbeelding: Gemeente Zwolle

Wethouder Ed Anker heeft het nieuwe laadstation voor de bussen symbolisch voorzien van een groen dak. Daarmee zijn de werkzaamheden afgerond en het laadstation klaar voor gebruik. Het nieuwe laadstation is bedoeld voor de nieuwe elektrische stads- en streekbussen waarmee vervoerder Keolis Nederland vanaf december dit jaar in regio IJssel-Vecht gaat rijden. De vervoerder voert de komende weken testritten uit met de elektrische bussen.

Vanaf 13 december 2020 rijdt het openbaar busvervoer vrijwel volledig elektrisch in regio IJssel-Vecht, waar ook Zwolle en andere Overijsselse gemeenten onder vallen. Om ervoor te zorgen dat deze bussen tijdens de dienstregeling kunnen laden, heeft de gemeente Zwolle -in opdracht van de provincie Overijssel- drie e-laadvoorzieningen op het busstation in Zwolle gebouwd. Bij het ontwerp van het busstation was al rekening gehouden met de komst van de elektrische bussen. Dit zorgde voor minder overlast tijdens de bouwwerkzaamheden.

Ruim baan voor duurzame oplossingen

“De nieuwe bussen zijn niet alleen veel comfortabeler, maar ook schoner en stiller. Dit biedt veel voordelen, zoals een betere luchtkwaliteit en gezondere leefomgeving. Dat is fijn voor reizigers en ook fijn voor de inwoners van Zwolle. Ik vind het ook heel belangrijk dat in alles wat wij doen we ruim baan geven voor duurzame oplossingen, zoals het planten van bomen op busperrons en het aanbrengen van groen dak op dit laadstation. Hiermee zetten we met de provincie Overijssel grote stappen in de verduurzaming van het stationsgebied van Zwolle voor nu en in de toekomst”, aldus wethouder Ed Anker.

Testritten van start

De gemeente draagt de nieuwe e-laadvoorzieningen aan Keolis Nederland over die de komende weken testritten met nieuwe elektrische bussen gaat rijden. “Om het elektrische busvervoer mogelijk te maken, zijn er moderne laadvoorzieningen op onder andere het busstation van Zwolle geplaatst. De bussen worden straks op een begin- of eindpunt van een route opgeladen. Op deze momenten is er tijd om op te laden. Reizigers hoeven tijdens de rit dus niet extra te wachten. De komende tijd maken onze chauffeurs kennis met de nieuwe bussen en krijgen zij een speciale training voor het elektrisch rijden. Dit gebeurt gewoon op de weg. Onder andere in Zwolle. Wellicht kom je onze nieuwe bus binnenkort dus al tegen”, aldus René Nekkers regiomanager Keolis Nederland.

Makkelijk en snel overstappen

Het stationsgebied is een plek waar je makkelijk en snel kunt overstappen op de trein, bus, fiets, taxi of ander vervoer. Naast duurzaam busvervoer heeft station Zwolle binnenkort veel meer ruimte voor het stallen van fietsen en het lenen van OV-fietsen. Dit verbetert de bereikbaarheid en zorgt ervoor dat mensen straks makkelijk en fijn van en naar Zwolle reizen.

 

Adverteren op BlauwvingerNieuws.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BlauwvingerNieuws.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zwolle
10:04

18° C

Zwaarbewolkt

1.91 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief