Mijlpaal voor Warm Thuis Zwolle: 1000ste aanmelding

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Warm Thuis Zwolle heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Vorige week was de 1000ste aanmelding een feit. Deze gratis dienstverlening, bedoeld om woningen van inwoners die zelf niet de middelen hebben om te verduurzamen te helpen, blijkt nog altijd zeer nodig. Het is dan ook niet verrassend dat de gemeenteraad van Zwolle eind vorig jaar besloot om extra fondsen beschikbaar te stellen tot eind 2025.

Gratis Hulp van Warm Thuis

Warm Thuis is bedoeld voor mensen met een beperkt inkomen. Zowel huurders als woningeigenaren met een inkomen tot 130% van het minimum krijgen gratis advies van een energiecoach. Daarnaast ontvangen ze gratis isolatiemateriaal en een klusser die de werkzaamheden kosteloos uitvoert.

De hulp varieert van kleine maatregelen zoals LED-verlichting, het dichten van kieren en het vervangen van energieverslindende apparaten, tot grotere maatregelen zoals gevelisolatie, vloerisolatie of nieuwe beglazing waarbij een aannemer de gratis uitvoering voor zijn rekening neemt.

Bezoek van de Wethouder

Wethouder Arjan Spaans bezocht eerder deze maand samen met een energiecoach van Warm Thuis enkele inwoners. Het doel was om te zien wat nodig is om energie te besparen. Spaans benadrukte het belang van het zien van de impact die Warm Thuis heeft op de mensen die de gratis hulp hard nodig hebben.

Doorgaan tot eind 2025

De gemeenteraad is van mening dat de hulp van Warm Thuis essentieel is voor inwoners met een laag inkomen. Daarom is besloten om extra geld beschikbaar te stellen tot eind 2025. Hierdoor kan Warm Thuis meer huizen energiezuinig maken en de energiekosten voor inwoners aanzienlijk verlagen.

Over Warm Thuis

Warm Thuis Zwolle is een samenwerkingsverband van de gemeente, stichting Voor Elkaar Zwolle, Blauwvinger Energie, diverse wijkinitiatieven, woningcorporaties en aannemer Van Wijnen. Door deze samenwerking worden krachten gebundeld om mensen zo snel en goed mogelijk te helpen.

Andere regelingen voor inwoners met een laag inkomen

Inwoners van Zwolle met een beperkt inkomen kunnen ook gebruik maken van andere regelingen voor extra financiële hulp of ondersteuning. Voor een handig overzicht van alle extra’s kunnen inwoners terecht op de website van de gemeente Zwolle.