Start VVN-Zwolle scootmobielcursus

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De afdeling Zwolle van Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert in maart en april een verkeerstraining voor gebruikers van scootmobiels. De gemeente Zwolle verstrekt jaarlijks scootmobiels aan mensen met een (loop)beperking. De VVN-training is een nuttige toevoeging, gezien er af en toe ongevallen gebeuren waarbij een scootmobiel is betrokken.

Opening door wethouder Gerdien Rots

Wethouder mobiliteit Gerdien Rots opent de VVN-trainingssessie op dinsdag 12 maart om 9.30 uur op sportpark de Siggels, aan de IJsselcentraleweg 9.

Dit initiatief toont de inzet van de gemeente en de VVN-Zwolle om de veiligheid te verbeteren voor scootmobielgebruikers, en om ongevallen te voorkomen. Het is belangrijk dat mensen met een beperking zich veilig en zelfverzekerd kunnen verplaatsen in het verkeer. De VVN-training helpt hierbij.

Deze cursus is een welkome aanvulling op de ondersteuning die de gemeente Zwolle al biedt aan mensen met een (loop)beperking. De training biedt een kans voor scootmobielgebruikers om hun vaardigheden te verbeteren en hun vertrouwen in het verkeer te vergroten. Het kan een belangrijke rol spelen in het verminderen van het aantal ongelukken waarbij een scootmobiel betrokken is.