Verkeersmaatregelen in Zwolle vanwege wielerevent en betoging op 2 maart

5 maanden geleden gepubliceerd

Op zaterdag 2 maart 2024 zijn er diverse verkeersmaatregelen van kracht in Zwolle. Dit is vanwege de 63e editie van het jaarlijkse wielerevenement Ster van Zwolle en een betoging in de binnenstad.

Wielerevent Ster van Zwolle

De start van het wielerevenement is om 12.00 uur op het Grote Kerkplein. De wielrenners rijden via verschillende straten in Zwolle, waaronder de Sassenstraat, Groot Wezenland en de Marsweg. De officiële start is op de Marsweg bij de Oldeneelallee. De wielrenners verlaten Zwolle via de IJsselallee en de Wijheseweg, wat een kort oponthoud voor het verkeer kan veroorzaken.

Afsluiting Blaloweg

Van 12.00 tot 18.30 uur is de Blaloweg in de richting van de A28 afgesloten. Dit is vanwege de finish van de wielerploeg bij Scania. Het betreft het gedeelte tussen Hasselterweg/Russenweg en de Westenholterallee. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Hasselterweg en de Westenholterallee richting de A28. Het fietspad is ook afgesloten en fietsers worden omgeleid naar het fietspad aan de overkant.

Betoging in de binnenstad

Na de Ster van Zwolle vindt er een betoging plaats in de binnenstad. Om dit in goede banen te leiden wordt de Nieuwstraat, vanaf de bocht ter hoogte van het Rodentorenplein, tijdelijk afgesloten van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Advies aan inwoners en bezoekers

Inwoners en bezoekers worden geadviseerd om rekening te houden met deze verkeersmaatregelen. Voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle, kunt u de gemeentelijke website raadplegen.