Twee tieners uit Zwolle aangehouden voor betaalverzoekfraude

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Zwolle - De politie heeft twee tieners uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij betaalverzoekfraude. De zaak kwam aan het rollen nadat het slachtoffer een advertentie had geplaatst op het online verkoopplatform Marktplaats en er tweemaal een bedrag van zijn rekening werd afgeschreven, zonder dat daarvoor toestemming gegeven was.

Onderzoek gestart

Het slachtoffer had medio januari een product aangeboden op Marktplaats. De verdachten deden zich voor als geïnteresseerde kopers en lieten het slachtoffer weten dat zij het product wilden kopen. Hierop volgend stuurde de verdachten een betaallinkje naar het slachtoffer. Zodat het slachtoffer eenmaal 0,03 cent moest overmaken aan de kopers. De kopers lieten weten eerder opgelicht te zijn, dus wilde even een extra check doen bij het slachtoffer. Echter, dit was in scene gezet en bleek een truc te zijn om de gegevens van het slachtoffer te achterhalen. Vervolgens zijn er diverse bedragen afgeschreven van de rekening van het slachtoffer. Daarnaast deden de ‘nepkopers’ zich later ook voor als verkopers, maar leverden vervolgens geen artikelen.

Aanhoudingen

Na uitgebreid onderzoek van januari tot en met medio mei hield het politieteam Zwolle op 19 mei twee tieners in de leeftijd van 16 en 17 jaar uit Zwolle aan. Zij worden verdacht van identiteitsfraude en oplichting. De tieners zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het onderzoek gaat verder.

Adverteren op BlauwvingerNieuws.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BlauwvingerNieuws.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zwolle
11:02

18° C

Zwaarbewolkt

1.91 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief