Start woningbouw in buurtschap Reede, onderdeel van Breezicht in Zwolle

7 maanden geleden gepubliceerd

De bouw van nieuwe woningen in het buurtschap Reede, een deel van Breezicht in Zwolle, is deze week officieel van start gegaan. Woningcorporatie SWZ heeft het voortouw genomen in dit nieuwe bouwproject, het eerste in het buurtschap. In totaal bouwt aannemer Plegt-Vos in opdracht van SWZ 10 gezinswoningen. Daarnaast bouwt Qomplex 4 chalets. Naar verwachting zijn alle woningen medio 2024 klaar.

Breezicht: een groene en waterrijke buurt

Breezicht, gelegen aan de noordrand van Stadshagen vlakbij de Milligerplas, is een buurt waar volop gewoond en gebouwd wordt. Het zuidelijk deel van buurtschap Reede grenst aan de Milligerplas, waar op dit moment wordt gebouwd aan de Milliger-inham. Binnen Breezicht is er veel aandacht voor groen en water, wat een unieke uitstraling aan de buurt geeft.

Nieuwe fase voor woningbouw in Breezicht

Breezicht zal in totaal ongeveer 1140 woningen omvatten, waarvan er zo’n 250 in Reede worden gebouwd. Reede is het vijfde buurtschap van Breezicht waar de bouw is gestart. Het nieuwbouwproject van SWZ, dat bestaat uit zowel koop- als (sociale) huurwoningen, draagt bij aan de diversiteit in de buurt.

Snelle realisatie van woningen

SWZ is begonnen met bouwen in het noordelijk deel van Reede. Van de 10 gezinswoningen die SWZ hier bouwt, zijn er 6 bestemd voor sociale verhuur en 4 voor midden-huur. De 4 chalets zijn bestemd voor sociale verhuur en worden in eerste instantie aangeboden aan woonwagenbewoners of mensen met een woonwagenverleden. Dankzij de inzet van kant-en-klare woningen uit de Slimme Huizenfabriek van aannemer Plegt-Vos, kunnen de woningen snel gerealiseerd worden.

Natuur in Breezicht

Naast de woningbouw wordt er ook gewerkt aan de inrichting van de natuur in Breezicht. Zo wordt er in buurtschap Kragge, het zesde en laatste buurtschap van Breezicht, een nieuwe oeverzwaluwwand gebouwd. Deze betonnen muur met gaten biedt in het volgende broedseizoen een plek voor oeverzwaluwen om te broeden.

Na voltooiing zullen de woningen van SWZ verhuurd worden via De Woningzoeker.