Politie zoekt klant van winkel die werd overvallen in Zwolle: mogelijk belangrijke getuige

Normal bord met logo politie
Afbeelding: Politie

Vrijdag 21 februari is een winkel aan de Ossenmarkt in Zwolle overvallen, dat gebeurde rond 18.15 uur. De gewapende overvaller is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen die de dader hebben gezien of iets kunnen vertellen over zijn vluchtroute. Ook wil de politie graag in contact komen met een specifieke getuige: een klant die gelijktijdig met de overvaller de winkel uitliep.

De overvaller liep rond 18.15 uur de winkel binnen en bedreigde de medewerker van de winkel met een wapen. De politie is direct een onderzoek gestart, maar heeft nog geen verdachte kunnen aanhouden. Het team is op zoek naar de man die gister op hetzelfde tijdstip in de winkel was en die vlak voor de overvaller de winkel uitliep en hem mogelijk buiten heeft gezien.

Signalement en vluchtroute

De overvaller was een man met een donkere huidskleur. Hij was 20 tot 25 jaar oud en ongeveer 1.65 tot 1.70 meter lang. Hij was geheel in het donker gekleed en sprak accentloos Nederlands.

Voor de overval kwam de man aanlopen vanuit de richting van de Halve Maansteeg en hij vertrok na de overval ook weer in de richting van de Halve Maansteeg.

Mogelijk uit de buurt

Het team houdt er rekening mee dat de overvaller uit de buurt komt en wil graag in contact komen met iedereen die gisteren rond het tijdstip in de buurt van de Ossenmarkt iets opvallends heeft gezien. Mensen die in de omgeving wonen en een camera aan hun woning hebben, worden gevraagd om op de beelden te controleren of daarop iemand te zien is die aan het signalement voldoet en dat door te geven aan de politie.

Tips doorgeven en camerabeelden uploaden kan via onderstaand tipformulier. Geeft u uw tips liever telefonisch door? Bel dan de tiplijn op 0800-6070.

Adverteren op BlauwvingerNieuws.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BlauwvingerNieuws.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zwolle
03:52

18° C

Zwaarbewolkt

1.91 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief