Politie houdt verdachte op heterdaad aan na reeks inbraken

Normal 53f0ac943324c880936c14197ed177c0
Afbeelding: Google Maps

Zwolle - Agenten hielden op dinsdagavond 12 november op heterdaad een man aan voor een inbraak aan de Luttekestraat en een poging inbraak aan de Blijmarkt. De politie onderzoekt of de verdachte, een 36-jarige inwoner van Apeldoorn, ook te maken heeft met een recente reeks inbraken in de binnenstad van Zwolle.

Dinsdagavond omstreeks 22.45 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk werd ingebroken in de Papenstraat. Direct gingen meerdere agenten op zoek naar de verdachte. De omgeving van de Papenstraat, Blijmarkt en Luttekestraat werd afgezet. Een van de agenten hoorde een alarm afgaan bij een winkel aan de Luttekestraat. Ook hoorde hij breekgeluiden bij het pand. Agenten zagen vervolgens dat de verdachte van een stijger afklom en probeerde te vluchten. De man liep zich echter vast in de door agenten opgezette fuik. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor. De man had inbrekersgereedschap bij zich en spullen die waarschijnlijk van een inbraak afkomstig zijn.

De politie deed al onderzoek naar eens reeks inbraken in de binnenstad van Zwolle de afgelopen tijd. In dat onderzoek wordt de verdachte meegenomen.

Adverteren op BlauwvingerNieuws.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BlauwvingerNieuws.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zwolle
09:23

18° C

Zwaarbewolkt

1.91 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief