Overval op veilinghuis in Zwolle: politie zoekt bestuurder rode SEAT

5 maanden geleden gepubliceerd

Aan de Voorstraat in Zwolle vond op dinsdag 14 november een overval plaats op een veilinghuis. Vier verdachten zijn reeds aangehouden. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang en de politie zoekt nu de bestuurder van een rode SEAT, die mogelijk betrokken was bij de overval.

De Overval

Rond 14.30 uur werd een ruit van het veilinghuis kapotgeslagen. De overvallers grepen een aantal sieraden uit de vitrine en er vond een worsteling plaats met een medewerkster. De mannen vluchtten eerst op een scooter en stapten later over in een auto. De politie kon hen uiteindelijk aanhouden op de N50 bij Kampen.

Oproep tot getuigen

Uit het onderzoek is gebleken dat er mogelijk een tweede auto betrokken was bij de overval, namelijk een rode SEAT. Het exacte type en bouwjaar zijn niet duidelijk, maar het zou kunnen gaan om een SUV-achtige, mogelijk een Ateca.

De politie roept getuigen op die iets hebben gezien. Als u dinsdag 14 november tussen 14.00 en 15.00 uur de rode SEAT heeft gezien in de Zwolse binnenstad, wordt u verzocht dit te melden. Ook als u in de binnenstad woont en een camera aan deur of gevel heeft, wordt u gevraagd de beelden van die dag terug te kijken. Als u de rode SEAT ziet, kunt u contact opnemen met de politie.

Mocht u de bestuurder zijn van de rode SEAT, dan vraagt de politie u eveneens contact op te nemen.

Anoniem tippen

Als u informatie heeft over deze zaak, maar liever anoniem wilt blijven, kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. Dit is een onafhankelijk meldpunt en niet van de politie. Uw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar u te herleiden valt.