Officieel startsein voor nieuwbouw Wijthmen in Zwolle

Normal unnamed

Wethouder Ed Anker gaf met projectontwikkelaars - Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn (een VolkerWessels onderneming) en Kreator Projecten uit Zwolle - op 2 november 2020 het officiële startsein voor de bouw van ruim 100 woningen in Wijthmen. Met het tekenen van de anterieure overeenkomst is de nieuwbouw in het Overijsselse dorp Wijthmen een enorme stap dichterbij. De eerste plannen voor de uitbreiding zijn al in 2010 gestart en uitgewerkt in het Dorpsplan Wijthmen. 

In het nieuwbouwproject Wijthmen worden ongeveer 100 woningen gebouwdop een stuk grond van 4,2 hectare. De grond bevindt zich aan de Erfgenamenweg dichtbij het Kulturhus en de basisschool van Wijthmen.

Woningen

In het project is plaats voor zowel huur- als koopwoningen in verschillende prijscategorieën. Het plan kenmerkt zich door de ruime opzet, grote kavels en verschillende soorten woningen. Er komen tussenwoningen, hoekwoningen, 2-onder-1 kap woningen en vrijstaande woningen.

Stedenbouwkundig plan

De afgelopen tijd hebben er meerdere overleggen plaatsgevonden om het stedenbouwkundig plan verder te verbeteren. Deze overleggen hebben de kwaliteit van het plan vergroot. Uitgangspunt blijft nog steeds dat het plan een dorps karakter moet krijgen met een brink in het midden, parkeren zoveel als mogelijk op eigen terrein en woningen die passen bij een dorpsbeeld.

“Ik ben echt blij dat we nu op dit punt zijn aangekomen, de bouw van de woningen in Wijthmen komt nu echt dichtbij”, geeft Wethouder Anker aan. “De aanloopperiode is lang geweest. Net zoals vele inwoners van Wijthmen kan ik niet wachten tot de eerste bewoners de sleutels krijgen. Het dorp is dan 100 woningen rijker voor verschillende woonwensen. Starters krijgen een kans op een betaalbare woning, voor ouderen komen er levensloopbestendige woningen en ook voor mensen die willen doorstromen naar een andere woning is hier aanbod. En meer woningen in onze gemeente zijn hard nodig. Het is geen geheim dat de woningmarkt onder druk staat. Er zijn niet voldoende woningen beschikbaar voor starters en mensen met een lager inkomen en de huizenprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Deze woningen in het mooie Wijthmen geven niet alleen het dorp de groeispurt die het hard nodig heeft, ze bieden ook weer meer mensen de kans op een passende woning op de plek waar ze graag willen zijn.”

Wijziging bestemmingsplan

De planning is dat begin 2021 de bestemmingsplanwijziging in de gemeenteraad kan worden besproken en vervolgens in procedure kan worden gebracht. Hieraan voorafgaand moeten eerst een aantal onderzoeken uitgevoerd worden, waaronder een archeologisch onderzoek, een flora- en faunaonderzoek en het in beeld brengen van milieueffecten, zoals water, bomen, verkeer, licht en geluid. Met het flora- en faunaonderzoek en het in beeld brengen van de milieueffecten is al gestart.

Start verkoop

De verkoop van de woningen wordt, vanwege de grootte van het project, opgesplitst in 3 fases. De verkoop van de 1e fase van het project staat gepland voor het 3e kwartaal van 2021. De bouw van de 1e fase start als 70% van de woningen van de 1e fase verkocht is. De start van de 2e fase hangt ook samen met de verkoop van de 1e fase. Belangstellenden voor het plan kunnen zich aanmelden via de projectwebsite www.hetbuyten.nl

Adverteren op BlauwvingerNieuws.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BlauwvingerNieuws.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zwolle
10:27

18° C

Zwaarbewolkt

1.91 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief