Mishandeling in Diezerstraat, Zwolle: Politie zoekt getuigen

6 maanden geleden gepubliceerd

Een 60-jarige man uit Nijmegen werd mishandeld door een groep jongemannen op de Diezerstraat in Zwolle. De politie zoekt getuigen van dit incident dat op 4 november 2023 plaatsvond.

Details van het incident

De jongemannen benaderden het slachtoffer met de vraag of hij iets had geroepen tijdens een Pro Palestina-protest eerder die dag in Zwolle. Toen de man ontkende en richting de ingang van een winkel liep, incasseerde hij twee klappen. Als gevolg van de mishandeling viel hij, waarbij hij een hersenschudding opliep, zijn kaak- en nekspieren kneusde, een tand afbrak en de pees van zijn linkerduim beschadigde.

Oproep tot getuigen

De politie roept getuigen op die de jongemannen herkennen, of mogelijk één van hen, om zich te melden. Door de mishandeling zijn er mogelijk mensen die informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek.

Let op: informatieverstrekking is vertrouwelijk

Het is belangrijk om te weten dat het verstrekken van informatie vertrouwelijk is. Voor degenen die liever anoniem hun informatie willen delen, kan dat via Meld Misdaad Anoniem, een onafhankelijk meldpunt dat geen gegevens achterlaat en informatie alleen doorgeeft als deze op geen enkele manier naar de informateur te herleiden is.

Het onderzoek naar de mishandeling is nog in volle gang. De politie is dringend op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen verschaffen over het incident.