Koningin Máxima neemt deel aan Art Camp mbo in Zwolle

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdagmiddag 13 maart de start bij van Art Camp mbo in poppodium Hedon in Zwolle. Het evenement is gericht op toekomstige pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten, die door middel van workshops leren hoe ze verschillende kunstdisciplines kunnen inzetten in hun werk op school en daarna.

Art Camp mbo

Tijdens het Art Camp mbo volgen zestig studenten workshops in fotografie, theater, dans, muziek en cartoontekenen. Koningin Máxima, die erevoorzitter is van stichting Méér Muziek in de Klas, voert gesprekken met de studenten over hun ervaringen tijdens de workshops. Ook is zij aanwezig bij een gesprek met professionals, waar het belang van kunst- en cultuuronderwijs voor mbo-studenten centraal staat.

Doel van de stichting Méér Muziek in de Klas

Art Camp mbo is de eerste stap in een driedelig programma van Méér Muziek in de Klas in samenwerking met Noorderpoort, Alfa-College en ROC Midden Nederland. De stichting Méér Muziek in de Klas, die zich sinds 2015 inzet voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied, wil cultuureducatie versterken op deze mbo-opleidingen. Het doel is dat pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten het kunst- en cultuuraanbod op en na school kunnen stimuleren.

In 2023 heeft de stichting haar werking uitgebreid naar het toegankelijk maken van een breed cultuuraanbod voor kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Het doel is om de wereld van de leerling te vergroten en een bijdrage te leveren aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting sluit aan bij het programma School en Omgeving van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.