Leerlingen vieren Boomfeestdag met het planten van 37 bomen in Zwolle

4 maanden geleden gepubliceerd

Op donderdag 7 maart hebben leerlingen van OBS de Campherbeek en de Geert Groteschool 37 bomen geplant aan de Hessenweg in Zwolle. Deze activiteit was onderdeel van de viering van de Nationale Boomfeestdag, georganiseerd door de gemeente Zwolle en ROVA.

Bomen planten voor een duurzamere toekomst

Ruim 70 kinderen uit Zwolle namen deel aan deze traditie, die dit jaar een iets andere insteek had. Voorafgaand aan het planten van de bomen kregen de leerlingen een educatieve les over de natuur en het belang van bomen.

Bomen zijn van cruciaal belang in de strijd tegen klimaatverandering. Ze houden water vast, zorgen voor verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en bieden voedsel, leefruimte en bescherming aan diverse planten en dieren.

Spelenderwijs leren over natuur en duurzaamheid

Dit jaar kregen de leerlingen voorafgaand aan het planten les van natuurgids Bernadet van Veen. De les vond plaats op Landgoed Anningahof en had als doel de kinderen meer te leren over de natuur en de rol van bomen daarin. Zo leerden de kinderen onder andere over de Keltische boomkalender en maakten ze een xylotheek, een verzamelbox voor kenmerken van hun specifieke boom.

Ruimte voor meer bomen

De leerlingen plantten voornamelijk Hollandse lindes aan de Hessenweg. Deze inheemse bomen groeien snel en worden behoorlijk groot, waarvoor voldoende ruimte is in het buitengebied van Zwolle. De komende periode zal de plantploeg van ROVA nog eens ruim 225 extra bomen van verschillende inheemse soorten planten. Om de biodiversiteit te vergroten, zal de plantploeg ook nog 350 meter haag en 260 m2 bosplantsoen aanplanten.

De organisatie van de Boomfeestdag in Zwolle was in handen van de gemeente Zwolle in samenwerking met ROVA. Door deze samenwerking dragen de kinderen, de gemeente en ROVA bij aan een mooie, biodiverse leefomgeving en daarmee aan het welzijn van de inwoners.