Leerlingen planten 37 bomen voor Nationale Boomfeestdag in Zwolle

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op donderdag 7 maart 2024 vieren de gemeente Zwolle en ROVA de Nationale Boomfeestdag samen met leerlingen van OBS de Campherbeek uit de wijk Berkum en de Geert Groteschool uit de wijk Wipstrik. Dit jaar nemen meer dan 70 Zwolse kinderen deel aan de traditie van het planten van een boom.

Boomplanten aan de Hessenweg

Onder begeleiding van medewerkers van ROVA zullen de leerlingen 37 bomen planten aan de Hessenweg. Wethouder Arjan Spaans zal samen met enkele kinderen de eerste boom planten om 10.30 uur. Hierna zullen de kinderen in groepjes verder gaan met het planten van de bomen.

Educatieve les over bomen

Voordat de bomen geplant worden, zal wethouder Arjan Spaans om 10 uur aansluiten bij een les over bomen en hun betekenis. Deze les wordt gegeven door natuurgids Bernadet van Veen van ErUit. De les vindt plaats op Landgoed Anningahof aan de Hessenweg.

De Nationale Boomfeestdag is een belangrijk evenement dat bijdraagt aan de bewustwording van het belang van bomen en groen in de stedelijke omgeving. Het is een kans voor kinderen om niet alleen te leren over de waarde van bomen, maar ook om actief bij te dragen aan een groenere stad.