Hogeschool Windesheim en Politie Oost-Nederland gaan samen voor innovatie

Normal aangepastpolitieauto

Apeldoorn Zwolle - Directeur Bert Meijer van de Hogeschool Windesheim en Oscar Dros, politiechef van de eenheid Oost-Nederland ondertekenen donderdag 21 november een convenant dat zich richt op nauwere samenwerking, innovatie en kennis delen. Met deze samenwerking bundelen we de krachten op onder andere, de digitale ontwikkelingen en vitaliteit van de mens in onze organisaties. We brengen actuele kennis en praktijk hiermee dichter bij elkaar.

n 2018 al startte de Strategische Innovatietour van de politie eenheid Oost-Nederland. Op zoek naar innovatieve concepten gingen we op bezoek bij meerdere regionale instellingen -en ondernemingen. En niet voor niets ook met een delegatie op bezoek bij Hogeschool Windesheim. Een school die zich op het gebied van kwaliteit, kennis en innovatie meer dan bewezen heeft. Al meerjarig in de top-3 van Nederland.

Hoe ga je om met problemen? Hoe word je de beste school en hoe blijf je dat? Dat zijn vragen die ons bezig hielden en waar we nieuwsgierig naar waren.

Waarom?

De maatschappij is altijd in beweging. Door onder andere technologische ontwikkelingen is de snelheid van die verandering groter geworden. Dat geldt ook voor de criminaliteit en de aanpak daarvan. Dat vraagt om constant aanpassen, leren en veranderen. Onze overtuiging is dat dit alleen in samenwerking met onze omgeving kan. Moderne kennis bij elkaar brengen, een frisse blik van buiten en samen slimmer worden.

Politie als populaire werkgever

De politie is al jaren een populaire werkgever, maar staat op haar beurt voor flinke uitdagingen. Hoe blijf je aangesloten op tal van maatschappelijke ontwikkelingen en hoe houd je aansluiting op de ontwikkelingen die de politie en haar werk raken? Werk dat ook verschuift naar de online wereld waar je ook fraude, Phishing en cybercrime treft. Dat vraagt andere competenties en kennis van onze mensen. Maar stelt ook eisen aan de instroom van nieuwe mensen. Een andere uitdaging is; hoe blijven we fit en vitaal als mens in die veranderende organisatie. Twee belangrijke opgaven als voorbeeld van onze ambities.

Samenwerking versterken op onder andere cybercrime en vitaliteit
Windesheim en de politie werkten al vele jaren samen op tal van vraagstukken. Leiderschapsontwikkeling, stages en onderzoeken door studenten als voorbeeld. Maar nu ligt er een meer strategisch kader dat gericht is op innovatie op onderwerpen die voor de toekomst van de politie van wezenlijk belang zijn.

Concretisering

De volgende stap zal zijn om deze onderwerpen te vertalen naar concrete activiteiten en resultaten. Voor de politie eenheid Oost-Nederland zal dat betekenen dat er stage- en onderzoeksplaatsen worden gefaciliteerd op die ontwikkelgebieden die ons helpen bij de aanpak ervan. De Hogeschool Windesheim biedt haar studenten en hiermee een uitdagende leeromgeving. En niet te vergeten, beiden zijn in dat licht ook een potentiele werkgever. Dit biedt ook kansen. Wij zullen de ontwikkelingen nauwgezet volgen en verslag doen van de resultaten en de ervaringen die we met elkaar opdoen.

Adverteren op BlauwvingerNieuws.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BlauwvingerNieuws.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zwolle
12:44

18° C

Zwaarbewolkt

1.91 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief