Hoger-risicogroepen kunnen coronaprik halen in regio IJsselland vanaf 2 oktober

10 maanden geleden gepubliceerd

Vanaf 2 oktober kunnen mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, een coronaprik halen in de regio IJsselland. Deze vaccinatie helpt om hun bescherming tegen ziekenhuisopname te verhogen en de kans op overlijden door corona te verkleinen. Ook zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact en zwangere vrouwen kunnen de coronaprik halen.

Priklocaties in IJsselland

Er is in iedere gemeente van de regio IJsselland een priklocatie. De grootste locatie is aan de Meeuwenlaan in Zwolle. In de andere gemeenten worden zoveel mogelijk eigen locaties gebruikt, zoals de consultatiebureaus. Deze locaties zijn echter beperkt beschikbaar voor de coronaprik vanwege andere werkzaamheden. Voor een snelle vaccinatie wordt geadviseerd om naar de locatie in Zwolle te gaan.

Uitnodiging of zelf afspraak maken

Personen die 60 jaar of ouder zijn, ontvangen vanaf 19 september een uitnodigingsbrief van het RIVM voor het halen van de coronaprik. Mensen in de leeftijd van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen, zorgmedewerkers, en zwangere vrouwen ontvangen geen uitnodigingsbrief. Zij kunnen zelf een afspraak maken bij de GGD vanaf half oktober. Dit kan 24 uur per dag met DigiD via de website of tijdens kantooruren via 0800-7070.

De coronaprik wordt tot eind december 2023 gezet door de GGD. Voor zwangere vrouwen is de vaccinatie in 2024 het hele jaar door beschikbaar.