Fietsstroken Hortensiastraat krijgen nieuw asfalt op 5 maart

5 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdag 5 maart onderhoud aan fietsstroken

Op dinsdag 5 maart, van 07.00 uur tot 17.00 uur, wordt het asfalt van de fietsstroken aan de Hortensiastraat in Zwolle hersteld. Dit is noodzakelijk voor de verkeersveiligheid en vanwege de snel achteruitgaande kwaliteit van het huidige asfalt. Hoewel de Hortensiastraat bereikbaar blijft, wordt er aanzienlijke vertraging verwacht voor het verkeer.

Omleidingen

Verkeer richting Hanzeland wordt geadviseerd om te rijden via de Marsweg, Ittersumallee en de IJsselallee. Fietsers vanaf de Hortensiatunnel kunnen omfietsen via de Deventerstraatweg, Groeneweg en de Leliestraat. Verkeersregelaars worden ingezet en tekstwagens zullen de adviesroute aangeven in de omgeving van de werkzaamheden.

Tegelijkertijd werkzaamheden in Assendorp

Tegelijk met de herstelwerkzaamheden aan de Hortensiastraat vinden er ook werkzaamheden plaats aan de Kop van Assendorp. Dit betekent dat er op 5 maart meerdere wegen tegelijk afgesloten zijn in Assendorp, wat merkbaar zal zijn voor de inwoners van Zwolle. De aannemer streeft ernaar de werkzaamheden aan de Hortensiastraat in één dag af te ronden.

Onderhoud aan IJsselallee

Op dezelfde dag, tussen 10.00 uur en 14.00 uur, wordt er asfalt hersteld op de IJsselallee ter hoogte van het BP-tankstation. Tijdens deze werkzaamheden is één rijstrook tijdelijk afgesloten. Ook hier wordt enige vertraging verwacht voor het verkeer.

Voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle kunnen mensen terecht op de website van de gemeente.