Dodelijk schietincident in Zwolle: politie zoekt getuigen

4 maanden geleden gepubliceerd

In Zwolle vond op woensdag 6 maart een dodelijk schietincident plaats aan de Rijnlaan. De schietpartij vond plaats rond 16.45 uur op de parkeerplaats van een supermarkt. Een 44-jarige man uit Zwolle kwam hierbij om het leven. De politie is direct een groot onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Onderzoek en arrestatie

Vanwege het tijdstip en de locatie zijn er mogelijk veel mensen die het incident hebben kunnen zien gebeuren of misschien wel hebben gefilmd. Een 42-jarige man uit Zwolle werd dezelfde avond als verdachte aangehouden. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd gaat door en moet nauwkeurig en uitgebreid gebeuren.

Oproep aan getuigen

Het rechercheteam wil graag iedereen spreken die op woensdagmiddag rond 16.45 uur op de parkeerplaats van de supermarkt aan de Rijnlaan was en het incident heeft meegekregen. Mogelijk zijn er mensen die hebben gefilmd of dashcambeelden hebben waarop iets te zien is. Getuigen die behoefte hebben aan slachtofferhulp naar aanleiding van wat zij gezien hebben, mogen ook contact opnemen met de politie.

Contact opnemen

Mensen die iets hebben gezien van de schietpartij en nog niet met de politie hebben gesproken, of die camerabeelden hebben (bijvoorbeeld van een telefoon of dashcam), worden opgeroepen zich te melden. Ook mensen die behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen contact opnemen. Wie liever anoniem blijft, kan terecht bij Meld Misdaad Anoniem.