Brandstichting bij café aan de Grote Markt in Zwolle

9 maanden geleden gepubliceerd

Op zondagnacht 16 juli 2023 werd er brand gesticht bij een café aan de Grote Markt in Zwolle. De schade bedraagt duizenden euro’s. De politie is op zoek naar getuigen.

Omschrijving van het incident

Rond 05.00 uur brak er brand uit bij het terras van het café. Dankzij de hulp van omstanders konden een aantal stoelen en tafels gered worden, maar de schade is aanzienlijk. Straatklinkers zijn beschadigd, het monumentale pand heeft brandschade en terrasmeubilair is afgebrand.

De ondernemer heeft in de dagen na de brandstichting omzet misgelopen door een gebrek aan meubilair. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken en heeft al een verdachte verhoord.

Oproep aan getuigen

Op camerabeelden is te zien dat er veel mensen in de buurt waren ten tijde van de brandstichting. De politie wil graag in contact komen met deze mensen, omdat ze mogelijk meer hebben gezien van de brandstichting.

Er zijn specifiek een man met een blauwe blouse en een vrouw met een groene broek gezien op de camerabeelden. Ook zijn er mensen die mogelijk beeldmateriaal van de brand hebben gemaakt. De politie vraagt deze mensen om contact op te nemen.

Contact opnemen

Heb je informatie over deze brandstichting? Je kunt je tip doorgeven via het tipformulier of door te bellen naar de gratis tiplijn op 0800-6070. Als je liever anoniem wilt blijven, kun je bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.